Yiannis Lucacos

Με πορεία που ξεκινά από την εστιατορική σκηνή της Νέας Υόρκης, για να απογειωθεί στο εγχώριο γαστρονομικό τοπίο, ο chef Γιάννης Λουκάκος δημιουργεί το μενού του Deck με τη πρωτοποριακή του αντίληψη και την καινοτόμα προσέγγιση της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Έχοντας καταξιωθεί μέσα από τη θητεία του ως executive chef του ομίλου Yes Hotels & Restaurants (Semiramis, Twentyone, Periscope), υλοποίησε το 2009 το όραμά του ιδρύοντας το διακεκριμένο εστιατόριο «Ψωμί & Αλάτι».

Εν τω μεταξύ, ο chef γίνεται ευρύτερα γνωστός μέσα από τις επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές «MasterChef», «Junior MasterChef», «Dr Cook» και «Just Cooking», αναδεικνύοντας και το ταλέντο του στο να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του στους νεότερους chefs και σε όσους αγαπούν τη μαγειρική. Το TheSeminarProject, ένα σύγχρονο μαγειρικό εργαστήρι, που προσφέρει από τον δικό του χώρο hands-on μαθήματα μαγειρικής και δημιουργικές μαγειρικές εμπειρίες, ήρθε λοιπόν ως φυσική συνέχεια στη δημιουργικότητά του.

Το project του Deck τον φέρνει για δεύτερη φορά στις αγαπημένες του Κυκλάδες, μετά την επιτυχημένη του συνεργασία με το εστιατόριο «Ραμπαγάς» στη Σίφνο.

Ο Γιάννης Λουκάκος έχει γράψει δύο βιβλία, το «Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook», που βασίζεται στη φιλοσοφία και την κουζίνα του πρώτου του εστιατορίου - το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε στα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2011 από Έλληνα συγγραφέα - και το «Chef από την αρχή - για μικρά και μεγάλα “παιδιά” στην κουζίνα».

Έχει αποσπάσει ακόμα τρεις διακρίσεις στα βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας και μία στα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι.